Wat is het Burgerpanel?

Het burgerpanel van de onderzoeksgroep M²P van de Universiteit Antwerpen bestaat al dertien jaar (2004). Het bestaat uit gewone burgers die bereid zijn om een paar keer per jaar mee te doen aan een korte online bevraging.

Deelname is volledig vrijwillig en je kan je uiteraard op gelijk welk moment uitschrijven. Ook kan je onderzoek per onderzoek beslissen of je mee doet of niet. Alle antwoorden worden volledige anoniem en vertrouwelijk behandeld, en je adres wordt nooit of te nimmer aan derden doorgegeven. Deelnemers krijgen een paar weken na hun deelname elke keer een kort rapport waarin de belangrijkste bevindingen van het onderzoek beschreven worden.

De onderzoeksgroep M²P doet onderzoek naar de opinies van burgers, hun stemgedrag, hun meningen over mediaberichtgeving etc. De antwoorden op de enquêtes worden gebruikt voor onderzoek van M²P maar ook van andere onderzoekers van de Universiteit Antwerpen. Heel wat projecten van doctoraatsstudenten steunen op data ingezameld binnen het M²P burgerpanel. Voor M²P is het burgerpanel één van de belangrijkste instrumenten voor het onderzoek.